Bemutatkozás

Polgármester _S-betu.jpg

zeretettel köszöntöm településünk, Kastélyosdombó megújult Kirizs Zsolt polgármester.jpghivatalos honlapján. Magamról röviden; Kirizs Zsolt vagyok, mondhatni tős-gyökeres Kastélyosdombói polgár, 1994-ben lettem önkormányzati képviselő, és Nagy M. László polgármester helyettese (alpolgármester), 1998 óta pedig megszakítás nélkül a település polgármestere. A közösségért társadalmi megbízatásban végzett munkámmal azon fáradozom, hogy a lehetőségek szerint gyarapodjon, szépüljön és épüljön Kastélyosdombó. Ez az elmúlt évekre és ciklusokra visszatekintve hol jobban, hol kevésbé jól sikeredett, ami függvénye volt egyrészt az adott kormány önkormányzatokat erősítő, vagy éppen gyengítő politikájának, másrészt pedig megvallva, hogy az elért eredményeknek azért mi magunk is okozói, részesei és nem egyszer a szenvedő alanyai is voltunk.

Visszatekintés

h_init-rw.jpg

ogy az eltelt huszonöt év teljesítménye, mérhető eredménye sok vagy kevés, azt gondolom, mérlegelje ki-ki a maga mércéjével. Jómagam úgy vélem, nem teljesítettünk sem jobban, sem rosszabbúl, mint egy átlagos délmagyarországi kistelepülés. Ám azt mondom: böngéssze végig honlapunk oldalait! Nézze meg az ünnepeinkről készült fényképeket, és amennyiben tetszettek a látottak- olvasottak, kerekedjen föl, és látogasson el településünkre! Jöhet bármikor, de mint polgármester kiemelten ajánlom szíves figyelmébe a mára már hagyományossá vált községi ünnepünket, a „Dombó-Fest” néven bevezetett és ‘elhíresült’ egész napos rendezvényünket. Általában szeptember hónapban rendezzük, „Nyárbúcsúztató” névvel, és évről-évre remek hangulatban!

Előretekintés

k_init-rw.jpg

zt gondolom, a tisztesség is úgy kívánja, hogy említést tegyek egy olyan – a településünk egészét érintő – külső tényező megjelenéséről, amely sokunk reményei szerint hosszú távon befolyásolja a település és a benne élők jövőjét, éspedig nagyon pozitív előjellel! A Magyar Ökumenikus Segélyszervezetre gondolok, annak a településünkön való 2010. évi megjelenésére, és az azóta eltelt évekre. Emlékszem, amikor először találkoztam a képviselőjükkel, és végig hallgattam az elképzeléseiket, a jövővel kapcsolatos terveiket, meglehetősen szkeptikus voltam. Akkor talán azt gondoltam; miként sikerülhetne másoknak, amit mi, itt élők nem tudtunk megvalósítani? Hogy a sok küzdés ellenére is csak apró eredményeket tudtunk felmutatni?! Hogy csak lassítani tudtuk a lemaradást, de az előjelet tartósan megfordítani nem sikerült. Nos, Ők megcsinálták! És mostanra már sejtem azt is, hogy mi az Ő sikerük titka. Őszinte köszönet minden ideszánt gondolatért, minden egyes ide hozott, a községünkbe beépített forintért, és minden jövőbeni – együtt megvalósítandó – fejlesztésért!

Köszönet és reménység

Polgármester _k_init-rw.jpg

öszönöm, hogy végigolvasott, köszönöm a településünk iránti érdeklődését, abban a reményben elköszönve, hogy egyszer talán személyesen is találkozhatunk. Itt, Kastélyosdombón… vagy már találkoztunk is!

Tisztelettel:

Kirizs Zsolt polgármester